Vakantie Kreta

Het grootste eiland van Griekenland is Kreta. Ieder jaar komen er veel toeristen naar dit eiland om van het heerlijke weer te genieten. Het is dan ook een ideaal zonvakantieland waar jong en oud graag ieder jaar terugkeren.

Het eiland Kreta scheidt de Egeïsche Zee van de Lybische Zee. Het eiland is rijk aan historie, je vindt er veel monumenten en opgravingen waarbij je kunt denken aan Frankgokastello en Knossos. Als je meer naar het oosten gaat dan vind je daar een palmenbos en veel mooie zandstranden. Dat klinkt toch geweldig? Lekker onder de palmen op het strand liggen, een drankje er bij en heerlijk genieten van de zon. Vergeet je in de tussentijd niet in te smeren, want je kunt snel verbranden in de warme zon. Op uw vakantie Kreta zijn de temperaturen aangenaam. Je kunt ook dingen ondernemen, winkelen of een restaurantje bezoeken, maar het is ook fijn om even tot rust te komen in de zon. Op de stranden zijn vaak parasols verkrijgbaar, dan kun je ook van het uitzicht genieten of een boek lezen liggend in je strandstoel.

Klimaat van bij uw vakantie Kreta

Ivakantie kretan de zomermaanden vind je op het strand van Kreta veel toeristen. Het staat bekend om een warm klimaat en in de wintermaanden is het er gemiddeld nog 16 graden en de zon schijnt er ook dan nog vier uur per dag. In de zomermaanden is er nauwelijks regen en kan het hier wel tot 30 graden worden of warmer. De zomermaanden in Kreta zijn volop genieten omdat de zon hier dan gemiddeld 14 uur per dag schijnt, met name in de maand juli. Een prima bestemming waar je zowel in de zomer als in de winter je vakantie kunt doorbrengen.

Vakantie Kreta boeken

Kijk je er ook al zo naar uit om naar Griekenland te gaan en dan om precies te zijn te genieten van een welverdiende vakantie Kreta? Dan doe je er goed aan om hier te bekijken waar je kunt boeken. Je kunt in een appartement verblijven, maar je kunt ook voor een huisje of voor een hotel kiezen. Bekijk daarom goed wie er met je meegaan en waar de voorkeur naar uit gaat. Er kan een all-inclusive vakantie worden geboekt en dan kun je de hele dag door lekker eten en drinken en genieten van alles wat een hotel jou te bieden heeft! Als de kinderen mee gaan kan een appartement ook ideaal zijn, iedere dag zelf vers stokbrood halen… ook dat is volop genieten!